۷۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت گندم/افزایش ۱۰ درصدی قیمت خرید گندم تضمینی - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

نی زار – رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: ۲۴ مرکز خرید تضمینی گندم در حال حاضر در استان فعال است و81849862-70322185 محصول مازاد گندم کاران را خریداری می کنند.

رضا نجفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۳ مرکز جدید خرید گندم امسال برای سهولت در کار خرید گندم کاران در استان اضافه شده است.

وی ادامه داد: ۷۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت گندم قرار دارد که تاکنون ۴ هزار هکتار آن برداشت شده است.

وی گفت: برای نخستین بار در کشور برداشت محصول گندم در جنوب استان از ۱۷ اسفند سال گذشته آغاز شده است و کشاورزان می توانند برای فروش محصول خود به مراکز خرید مراجعه کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: تاکنون بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ تن گندم از کشاورزان جنوب استان خریداری شده است.

نجفی بیان کرد: گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان با قیمت هر کیلوگرم ۱۲ هزار و ۷۰۵ ریال توسط شرکت غله، خدمات بازرگانی و سازمان تعاون روستایی استان خریداری می شود.

وی تصریح کرد: قیمت خرید تضمینی گندم امسال نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته است.

وی بیان کرد: ۷۳ کمباین بومی، کار برداشت گندم از مزارع کشاورزی در سیستان و بلوچستان را برعهده دارند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: سوخت مورد نیاز کمباین دارهای استان براساس میزان گندمی که برداشت می کنند به آنان داده می شود.

وی بیان کرد: هامون، کراس بولانی، کویر، سیستان، افق و ارگ عمده ارقام گندم کشت شده در مزارع استان به حساب می آید که از ۱۷۰ بهره بردار بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان نیمی از آنان گندم کارند.

وی خاطر نشان کرد: سال گذشته۵۱ هزار تن گندم از کشاورزان استان با قیمت هر کیلو ۱۱ هزار و ۵۰۰ ریال خریداری شده است.

وی گفت: پیش بینی می شود سالجاری ۲۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شود.

سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد.

تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید دو بار محصول را دارند.

هم اینک در بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در ۸۰ هزار هکتار از باغ های استان انواع میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید می شود.