سیستان و بلوچستان از قطب های عظیم گردشگری منطقه و کشور محسوب می شوند/گردشگری یک صنعت تمام عیار و سودآور - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

نـــــی زار – عضو هیئت علمی دانشگاه زابل گفت: منطقه جنوب شرق ایران با مرکزیت استان سیستان و بلوچستان و با گستره وسیع جغرافیایی که داراست می تواند یکی از مستعدترین کانونهای توسعه اکوتوریسم درکشور مطرح و هدف گذاری شود.

غریب فاضل نیا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، افزود: استان با برخوداری از تنوع جغرافیایی و اقلیمی که انواع جاذبه های زیست محیطی را در بر دارد و همچون دریاچه، روخانه، سواحل دریا، قله کوهستانی، بیابان و صحاری و پدیده های نادر گل افشان یکی از قطب های عظیم گردشگری منطقه و کشور محسوب می شود.

وی تصریح کرد: امروزه گردشگری رفته رفته به یک صنعت تمام عیار و سود آور تبدیل شده و تقریبا در تمام کشورها مورد توجه قرار گرفته و بسته به وجود زمینه های جاذبه های مختلف آن در هر منطقه انواع شاخصه های این صنعت پر سود نیز رواج یافته است.

عضو هیات علمی دانشگاه زابل در ادامه گفت: به موازات گسترش و رونق صنعت توریسم نگرانی هایی بویژه در زمینه تغییرات فضا و چشم اندازهای جغرافیایی وجود داشته که این نگرانی توسعه و رواج این نوع گردشگری در همه کشورها را با وسواس همراه کرده است.

فاضل نیا با اشاره به اینکه کشور ایران نیز بواسطه برخورداری از تنوع جغرافیایی و اقلیمی ویژه و نیز وجود انواع جاذبه های زیست محیطی جزء پنج کشور برخوردار از تنوع اقلیمی است بیان کرد: این شاخه های مهم از توریسم در کشور ایران چندان مورد توجه واقع نشده که با یک ظرفیت شناسی، هدف گذاری و تبیین سیاست ها و خطی و مشی ها می تواند جاذبه های کشور را به همه دنیا شناسایی کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه زابل در پایان گفت: ضروری است تحقیقات علمی ضمن شناسایی ظرفیت های بالقوه توسعه این شاخصه مهم توریسم و نیز ادراک اهمیت و تبیین کارکردهای زیست محیطی این سرزمین گسترده، چشم اندازهای و چالش های فرا روی توسعه اکوتوریسم در این منطقه را به تصویر کشید.