- 25 تیر 1395
- کد خبر 13534
- Print This Post
سایز متن /
هادی شهرکی در گفت و گو با خبرنگار نی زار اظهار داشت : علاوه بر اتومبیل، اتوبوس و موتورسیکلت، گسترش استفاده از وسایل دیگری مانند آسانسور و پله برقی نحوه کارکردن و فعالیت انسان و نیز باب شدن تحویل مواد غذایی آماده تا مقابل منزل، تحرک آدمیان ساکن در شهرها و بویژه شهرهای بزرگ را به حداقل رسانده که این خود در کنار رواج مواد غذایی جدید و نوع تغذیه ها زمینه ساز بسیاری از بیماریهای جسمی و روانی شده است.
وی افزود: به هر حال گستردگی روزافزون جامعه شهری و تمرکز بیشتر جمعیت در شهرها نیاز به تحرک بیشتر برای سلامتی و پیشگیری از بیماریها را می طلبد، این نیاز در قالب ورزش های همگانی امروز به یکی از مقوله های مهمی تبدیل شده است.
مدیر گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد واحد زاهدان بیان کرد: در ایران همه به مفید بودن ورزش واقف هستند اما به امر ورزش نمی پردازند این در حالیست که در کشورهای پیشرفته از قبیل آلمان، انگلیس، سوئد و فرانسه با اینکه استادیوم های ورزشی آنها مانند فوتبال، والیبال و بسکتبال مملو از تماشاگر است ولی حداقل ۵۰ درصد همین مردمی که به تماشای مسابقه ها می آیند ورزش می کنند و با دنیای ورزش پیوندی ناگسستنی دارند.
وی با اشاره به اینکه ورزش کمبود فقر حرکتی را جبران و سلامتی مردم را تامین خواهد کرد یادآور شد: در زندگی ماشینی امروز تحرک بدنی افراد بسیار کم است و به ویژه در بین شهرنشینی ها باعث ایجاد ناراحتی ها و بیماریهای مختلف شده است، ورزش تنها عاملی که می تواند این کمبود فقر حرکتی را جبران و سلامتی را تامین کند از طرف دیگر برخورداری از یک زندگی پرثمر و لذت بخش در صورتی میسر می شود که اشخاص در سنین بالا از سلامتی برخوردار باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد گفت: با توسعه ورزش بین اقشار مختلف جامعه، هزینه های مربوط به دارو و درمان کاهش می یابد، اعتیاد و سرگرمی های ناسالم بسیار کم می شوند و کارایی بیشتر افراد به زندگی آنها رونق می بخشد.
وی تصریح کرد: ورزش همگانی با سلامت و نشاط مردم به طور مستقیم در ارتباط است و اگر به این مقوله توجه شود به یقین خیلی از هزینه ها کاهش پیدا خواهد کرد چرا که بیماری ها کمتر می شود.
شهرکی ادامه داد: نگاهی به تاثیر ورزش بر سلامتی جسمانی، روانی و میزان مشارکت مردم در دیگر کشورها نشان از اهمیت آن در زندگی دارد.
وی یادآور شد: سازمان بهداشت جهانی با اعلام اینکه بیماریهای قلبی باعث یک سوم مرگ و میر در جهان است، فعالیت منظم را باعث کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی می داند و در کنار آن کاهش فشار خون و خطر ابتلا به دیابت و سرطان روده و سرطان سینه در زنان از تاثیر مثبت ورزش است.
این استاد دانشگاه اذعان کرد: به این ترتیب چنانچه به همگانی کردن ورزش توجه و برای تمام گروه های سنی برنامه های ورزشی مناسب درنظر گرفته شود یا میادین و امکانات ورزشی توسعه یابد مردم هرچه بیشتر به ورزش کردن روی می آورند.
وی اضافه کرد: ورزش به استفاده درست و مثبت از زمان های آزاد و وقت های بیکاری کمک و باعث می شود افراد دور هم جمع گردند و از فرد گرایی جلوگیری خواهد کرد و همینطور تا حدی از رفتارهای ضد بشری و ضد اخلاقی جلوگیری می کند.
هادی شهرکی در پایان خاطرنشان کرد :ورزش همگانی پرداختن عامه مردم به ورزش حتی در زمانی کوتاه با توجه به امکانات موجود و شرایط افراد است و در این میان وظیفه اصلی مسئولان و نهادهای زیربط دعوت از مردم برای ورزش های همگانی مانند پیاده روی، دوچرخه سواری، کوهپیمایی، دوهای عمومی و ورزشهای بومی و محلی است.