فعالیت گذرهای مرزی در استان مثبت بوده است/مدیر کل جذب و سرمایه گذاری استانداری منصوب شد - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

نی زار – استاندار : تامین نیاز های ملی در تولید ملی و ارتباط با کشورهای همسایه است.

به گزارش نی زار، علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان اظهار داشت : توسعه ماندگار کشور و استان با بکار گرفتن توان علمی و تجربی داخل کشور برای تولید و همچنین افزایش مراودات تجاری و سیاسی با کشورهای همسایه است نه اتکاء به کشورهای غربی و آمریکا و واردات کالاهای خارجی به کشور .

استاندار افزود : بر این باوریم که بدون کشورهای همسایه توسعه مان ابتر خواهد بود و بدون در نظر گرفتن این باور هر نگاه برنامه ای مان آن گونه که شایسته آن است رشد نخواهد کرد.

استاندار با اشاره به اجلاس استانداران خراسان رضوی ، جنوبی و سیستان و بلوچستان با والیان هرات ، فراه و نیمروز در مشهد افزود : این اجلاس از نوع خودش سرفصل جدیدی در مراودات منطقه ای بین کشورهای همجوار بود و در تاریخ روابط منطقه ای نیز ثبت خواهد شد .

وی در ادامه از تصویب استقرار دبیرخانه دائمی این اجلاس در سیستان و بلوچستان خبر داد و خاطرنشان کرد : این ارمغانی برای سه استان همجوار با کشور افغانستان است و آن را ارزشمند و حائز اهمیت توصیف کرد .

هاشمی با بیان اهمیت همکاری با والیان فراه و هرات اظهار داشت : دبیرخانه اجلاس باید فعال شود و دوام این ارتباط با والیان بایستی به گونه ای تدبیر شود که حتی منویات رهبران این کشورها نیز از طریق بسته های پیشنهادی دبیرخانه جریان سازمحقق شود .

استاندار همچنین خطاب به معاون امنیتی استانداری ، خواستار پیگیری بازنگری در مصوبات شورای عالی امنیت ملی در خصوص استان شد و این مهم را امری ضروری دانست .

وی یکی از جهت گیریهای توسعه استان را گسترش روابط با کشورهای همسایه دانست و افزود : توسعه استان بر پایه توسعه تجارت و ترانزیت و توسعه روابط خارجی است .

استاندار : بازار مشترک بین دو کشور ایران و افغانستان ایجاد شود .

هاشمی در بخش دیگری از سخنانش در بحث مبادلات مرزی اظهار داشت : بازار مشترک بزرگ بین دو کشور ایران و افغانستان ایجاد شود تا در آن بازار محصولات صادراتی دو کشوربه فروش گذاشته شود تا بنابر نیاز و نوع محصولات عرضه شده منجر به اشتغالزایی و افزایش مراودات تجاری بین دو کشور شود .

وی افزود : ایجاد بازار چه ها و مراکز خرید بزرگ در منطقه سیستان کاهش قیمت و افزایش قدرت خرید برای مردم منطقه ، اشتغالزایی ، رونق تجارت و صادرات و همچنین رفت و آمد مردم اقصی نقاط کشور به این منطقه و در نهایت توسعه مطلوب آن را منجر خواهد شد .

هاشمی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص قاچاق ندانستن تجارت چمدانی و کوله باری افزود : به حریم آزاد مراودات و قرابتهای نسبی و سببی و فرهنگی افراد دو کشور می اندیشم و خرده تجارت افرادمرزنشین که برای تأمین معاش زندگی انجام می شود را قاچاق نمیدانم .

وی در این راستا افزود: معتقدم شعاعی از مرز تعریف شود که نیاز به گذرنامه قانونی نداشته باشد تا ضمن تسهیل رفت و آمد تجار ، موجب رونق اقتصادی برای طرفین نیز باشد .

استاندار همچنین بر حذف بروکراسی اداری و اجتناب از رفتار کاهلانه مسؤلین تأکید کرد و افزود : هر یک از مسؤلین که در پاسخگویی به سرمایه گذاران و تاجران تعلل کند و یا نشان از اراده ضعیف دستگاه اجرایی در این ارتباط مشاهده شود ، با وی برخورد قاطع خواهد شد .

هاشمی در این خصوص خطاب به فرمانداران یادآور شد : کالاهای مجاز را تعریف کنید ، تسلیم خواسته های افراد سودجو نشوید فرصت برای سرمایه گذاری و اشتغال افراد ایجاد کنید اما نه فرصتی که افراد سودجو مبادرت به دپوی کالا و قاچاق آن کنند و در ادامه تأکید کرد : هر گذرمرزی که لایه ی فساد و قاچاق در خود پنهان کرده باشد آن را تعطیل خواهم کرد .

وی همچنین از توافق قطعی با والی نیمروز افغانستان برای ساخت پل دوم میلک خبر داد و تأکید کرد : معاون امنیتی استاندار با همکاری والی نیمروز افغانستان و پایانه های مرزی استان ظرف مدت ۱۰ روز هماهنگی بحث کلنگ زنی پروژه پل دوم میلک را ساماندهی کنند .

نورا مدیر کل دفتر امور اقتصادی استانداری نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت ۴ گذر مرزی موقت شاهگل ، بش دلبر ، تخت عدالت و میرجاوه ، با توجه به استقبال مردم مرزنشین و ایجاد اشتغال برای مرزنشیان از زمان آغازفعالیت رسمی این گذرگاهها و همچنین مثبت ارزیابی نمودن این طرح ، خواستار تمدید مدت فعالیت این گذرگاهها شد .

همچنین در پایان این جلسه خانم ماندانا زنگنه سروش از سوی استاندار به عنوان مدیر کل جذب و سرمایه گذاری استانداری معرفی شد .

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.