گفتگو با سیستان بانوی قهرمان;فریده ظریف دوست - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

– لطفا برای آغاز گفتگو خودتان را معرفی کنید و از سابقه بازی خود برای خوانندگان بگویید.

فریده ظریف دوست متولد۱۳۷۰/۱۲/۲۹ و سیستانی الاصل هستم، متاهل و صاحب یک فرزند پسر و در حال حاضر دانشجوی کارشناسی تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه زابل می باشم.

۱۲ سال است که کبدی کار میکنم .سال ۱۳۸۶ بازیکن فیکس و کاپیتان تیم ملی جوانان ایران بودم و  پست اصلی من در گوش چپ یک یا دو چپ بازی میکنم.

ط

– برای مسابقات اینچئون چقدر تمرین داشتید و چه زمانی در اردو بوده اید؟

از خرداد سال جاری  و بعد از یک دوره استراحت یک ماهه اجباری که به سبب زایمان داشتم به اردوی تیم ملی ملحق داشتم، البته با توجه به اطمینانی که به خودم داشتم، می دانستم که توان این را دارم که به مرز آمادگی برسم به نحوی که در ترکیب اصلی تیم حضور داشته باشم.

– اولین مربی شما چه کسی بود و در حال حاضر مربیگری بانوان کبدی کار سیستانی بر عهده چه کسی ست؟

نخستین مربی من خانم یادی مقدم بود که متاسفانه بعد از مدتی به مینودشت مهاجرت کردند و پس از ایشان هم خودم بانوان سیستانی را تمرین می دهم.

– مشکلات و کمبودهای کبدی بانوان سیستان از نظر شما چه چیزهایی می باشد؟

مهم ترین معضل نداشتن پایگاه قهرمانی و سالن تمرین دائمی ست که اجازه تمرین مداوم را نمی دهد و همین موضوع باعث افت قدرت بدنی بازیکنان می شود که همین امر هم یکی از دلایل باخت ما به هند بود. البته گلایه ای هم دارم و این که هر وقت از مسابقاتی برمی گردیم و مقامی کسب می کنیم مسئولان وعده وعیدهایی می دهند که بعدا به دست فراموشی سپرده می شود که این قضیه هم در روحیه بازیکنان و هم آمادگی های بعدی اثر منفی می گذارد.

– چه پیشنهادی برای پیشرفت کمی و کیفی کبدی در سیستان دارید؟

پیشنهاد بسیار روشن و مشخص است و آن هم این که بیشتر به این رشته ورزشی بها داده شود و به طور مشخص باید هر چه زودتر خانه کبدی زابل راه اندازی شود تا نوبت های تمرین هم برای مبتدیان و هم بازیکنان حرفه ای مشخص باشد، در حال حاضر به دلیل نداشتن سالن تمرین فقط یکی دو هفته قبل از مسابقات چند نوبت تمرین برگزار می شود که به هیچ وجه نمی تواند تاثیر مناسبی داشته باشد.

موضوعی که واقعا متاثر کننده است این که متاسفانه مسئولین هیچ کمکی به ما نمی کنند، نه از طرف فدراسیون و نه مسئولین استانی، به عنوان مثال برای سه اردوی آخر حتی بلیط هواپیما هم برای ما تهیه نکردند و تقریبا این مخارج را از هزینه شخصی پرداخت می کنیم، من خودم شخصا این هزینه ها را انجام می دهم ولی برخی از بانوان کبدی کار توان هزینه کردن ندارند و نمی توانند برای هر اردو مبلغی قریب به پانصد هزار تومان بپردازند.

-چه ویژگی باعث شد تا شما به عنوان یکی از بازیکنان فیکس و اثرگذار تیم ملی شناخته شوید؟

معمولا در بازی های تدارکاتی و تمرینات، کیفیت بازیکنان مشخص می شود و با توجه به آمادگی خوب و حضور جدی در تمرینات توانستم به این سطح برسم البته من یقین دارم که در آینده، سیستان می تواند سهم بیشتری در تیم ملی داشته باشد و بازیکنان بیشتری از سیستان به عنوان یار فیکس تیم ملی حضور داشته باشند به شرط آن که همان طور که گفتم مسئولین اهمیت بیشتری برای این رشته قائل شوند چون هم در بخش بانوان و هم آقایان، سیستان توانایی تبدیل شدن به قطب کبدی کشور را دارد.

– و حرف آخر سیستان بانوی قهرمان:

حمایت از ورزشکاران به ویژه در مورد اشتغال، چون نبود زمینه اشتغال برای ورزشکاران و قهرمانان واقعا آزار دهنده است و البته توجه بیشتر به کبدی. در این جا باید از همه مردم، مسئولین و کسانی که در مراسم استقبال از ما حضور داشتند چه در زاهدان و چه در زابل تشکر و قدردانی کنم و اعلام کنم که سپاسگزار لطف همه این عزیزان هستم چون این استقبال به واقع باعث شد تا خستگی از ما دور شود.

گفت و گو: کیان عابدی