مراسم اختتامیه اولین جشنواره رسانه، نظم و امنیت عمومی در زاهدان برگزار شد - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

نی زار : جشنواره استانی رسانه، نظم و امنیت عمومی با هدف تقویت بسترها و زمینه های رسانه ای نظم و امنیت عمومی، بسط و گسترش تعامل هدفمند نیروی 81542217-6337300انتظامی جمهوری اسلامی (ناجا) و رسانه ها و تقویت نقش رسانه ها در پیشگیری ناهنجاری های اجتماعی در سه بخش خبر، مصاحبه و گزارش برگزار شد.

فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان روز یکشنبه در مراسم اختتامیه این جشنواره در زاهدان میزان بالای احساس ناامنی نسبت به خود ناامنی را از جمله مشکلات استان دانست و گفت: رسانه ها با تولید اخبار از واقعیت های جامعه می توانند این احساس را تغییر دهند.

سردار حسین رحیمی افزود: رسانه ها با کار کردن روی علل و مولفه های شکل گیری احساس ناامنی و تولید اخبار در چارچوب موفقیت های بدست آمده در زمینه مقابله با عوامل ناامنی می توانند تعریف درستی از امنیت استان به مردم ارائه دهند.

وی افزود: سیستان و بلوچستان در مقایسه با دیگر استان ها در بسیاری از جرائم در سطح پایین تری قرار دارد، اما متاسفانه در موضوع سوانح رانندگی رتبه نخست کشوری را به خود اختصاص داده است که باید عوامل دستیابی به این رتبه از سوی رسانه ها بررسی شود.

پیش از این سرهنگ ایوب شرافتی فرمانده پلیس راه سیستان و بلوچستان در نشست با اصحاب رسانه گفته بود: تلفات انسانی حوادث رانندگی در محورهای برون شهری استان براساس اعلام پزشکی قانونی در ۱۱ ماه امسال ۷۰۹ نفر است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت درصد افزایش را نشان می دهد.

طولانی بودن فاصله شهرهای استان، گسترش فعالیت قاچاقچیان سوخت و انسان، وجود جاده های غیر استاندارد و رعایت نکردن برخی رانندگان از قوانین راهنمایی و رانندگی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در افزایش حوادث رانندگی است به طوری که واژگونی خودرو بر اثر سرعت زیاد و خواب آلودگی راننده در راس این حوادث قرار دارد.

فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این استان با وجود داشتن بیشترین جاده های کشور، کمترین سرانه جاده های اتوبانی را دارد.

وی رسانه ها را مسوول نظارت بر عملکرد دستگاههای دولتی و غیر دولتی دانست و تاکید کرد: اصحاب رسانه باید معضلات و تهدیدهای استان را به درستی در حوزه نظم و امنیت شناسایی و به چالش کشند.

معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم گفت: در گذشته ابزار اطلاع رسانی به صورت عمومی در اختیار همگان قرار نداشت، در صورتی که امروز با گسترش تجهیزات رسانه ای کوچکترین اتفاق حتی در روستاهای دور افتاده استان توسط مردم محلی از طریق فضای مجازی در اختیار همگان قرار می گیرد.

علی اصغر جمشیدنژاد افزود: این شرایط می طلبد تا رسانه ها با ارائه اخبار صحیح و با محتوا، زمینه آگاهی بیشتر مردم از مسائل روز استان و منطقه را فراهم کنند.

معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم گفت: فراخوان جشنواره استانی رسانه، نظم و امنیت عمومی از مهرماه امسال از طریق خبرگزاری ها، روزنامه ها و سایت ها اعلام و در نهایت ۲۵۰ اثر منتشره از اول دی ماه ۹۲ تا پایان دی ماه ۹۳ خبرنگاران در سه بخش گزارش، مصاحبه و خبر به این جشنواره راه یافت.

سرهنگ رضا عامری افزود: پس از بررسی آثار توسط هیات داوران ۱۵ اثر در سه بخش گزارش، مصاحبه و خبر برتر شناخته شد.