حضور استاندار در جمع فعالین سیاسی سیستان+ گزارش مشروح نشست - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

نی زار : نشست فعالین سیاسی سیستان با استاندار با استقبال بی نظیر سیاسیون منطقه سیستان در سالن همایش های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی زابل برگزار شد.

IMG-20150523-WA0014

به گزارش نی زار، در این نشست تعدادی از جوانان فعال سیاسی سیستان از طیف های مختلف سیاسی به بیان دیدگاه های خود در رابطه با مسایل مختلف سیستان پرداختند.

DSC_4854

در ابتدای این نشست مهدی کشته گر از فعالان رسانه ای و فرهنگی سیستان ضمن خوش آمد به حاضرین در این نشست درباره نقش رسانه ها در تحقق شعار سال ” دولت و ملت، همدلی و هم زبانی ” سخنانی ایراد نمود.

مهدی کشته گر در این نشست افزود : رسانه ها علاوه بر نقش ذاتی خود بار سیاسی -فرهنگی احزاب و تشکل های مردم نهاد را نیز بر عهده دارند و  با توجه به دامنه تاثیرگزاریشان نقش مهمی در تحقق شعار سال ایفا می کنند.

وی افزود: یک رسانه مردمی و حامی دولت می تواند در عین حالی که زبان گویای مردم باشد با بیان مشکلات و کاستی ها، و ارائه راهکار به دولت یاری برساند. رسانه اگر از خط مسیر صحیح خارج شود به سمت نقد غیرمنصفانه و یا حمایت کورکورانه پیش خواهد رفت.

کشته گر در ادامه بیان نمود: یکی از دستاوردهای دولت تدبیر و امید در استان سیستان و بلوچستان فضای باز رسانه ای و پاسداشت شعار زنده باد مخالف من و البته پاسخگویی به رسانه ها می باشد.

IMG-20150523-WA0015

سخنران بعدی این نشست یونس دهمره فعال سیاسی و رسانه ای منطقه سیستان نیز مشخص شدن وضعیت منطقه آزاد تجاری سیستان، طرح لوله کشی به مزارع، ساخت بزرگراه زابل – زاهدان و آبیاری نوین اراضی کشاورزی را خواستار شد.

وی افزود: مردم سیستان دو سال پیش به تغییر رای دادند اما هنوز این تغییر را احساس نمی کنند.

دهمرده از نحوه تخصیص اعتبارات استان به این منطقه به ویژه برای طرح تکمیل پل نهراب گلایه کرد و خواستار تکمیل این پروژه شد.

وی با انتقاد از اجرای چاه نیمه ها تصریح کرد: پس از گذشت دو دهه از ساخت چاه نیمه نابودی هامون آغاز شد و انتظار می رود که در خصوص عدم آبگیری چاه نیمه تصمیمی محکم اتخاذ و آب به تالاب هامون رها سازی شود.banovan

نرگس میرشکار دیگر سخنران این نشست بود، وی بر لزوم توجه به بانوان تاکید نمود.

13597

در ادامه این نشست سعید غفاری بر توجه به مسایل اجتماعی منطقه سیستان تاکید نمود و یادآور شد: سطح آموزشی، فرهنگی، اجتماعی به صورت موازی همراه با طرح های اقتصادی ارتقا یابد.

سعید غفاری افزود : بسیاری از هزینه های طرح های عمرانی به دلیل عدم آگاهی برخی مدیران و عدم ورود به موقع دفتر فنی استانداری هدر می رود که باید در این باره فکر اساسی شود و طرح های کلان به مدیرانی آگاه و مطلع سپرده شود.

غفاری در ادامه افزود: کودکان بی سرپرست یا بد سرپرست یک معضل بزرگ برای سیستان است که با چرخه ی وارد اجتماع می شوند و باعث ناهنجاری های بسیار خطرناکی می شوند که باید در این مورد نیز تمهیداتی اندیشیده شود.

IMG-20150523-WA0010

احسان امیرشاهی سخنران دیگر این نشست بود، وی با اشاره به آیه ۱۱ سوره شریفه رعد که میفرماید خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمیدهد مگر اینکه خودش بخواهد توجه حضار را به این نکته جلب کرد که مقدرات شما طبق این آیه شریفه قبل از هر چیز و هر کس در دست خود شماست.

امیرشاهی افزود: رای و اعتماد مردم سیستان به دولت تدبیر و امید از اعتقاد قلبی آنها نشات می گیرد و نقدهای اساسی به دولت قبل وارد می باشد.

وی در ادامه بیان داشت :مردم سیستان مطالبات به حقی دارند که البته بخشی از آن ها در حال تحقق است اما مطالبه گری مردم همچنان پابرجاست، مردم تغییر در وضعیت زندگی خود را میخواهند و با تمام چالش های به ارث رسیده از دولت قبل انتظار دارند دولت برای برون رفت منطقه از وضعیت فعلی برنامه هایی را به صورت اورژانسی اجرا نماید.

امیرشاهی در پایان از نبود فضای باز سیاسی انتقاد کرد و افزود: باید جریانات سیاسی و احزاب و تشکل ها تقویت و به فعالیت مستمر و پیوسته ترغیب شوند، و از دولت خواست برای انسجام و فعالیت هرچه بیشتر جوانان و حضورشان در مسایل سیاسی منطقه تلاش نماید.

علی سرحدی دیگر سخنران این نشست بود که ترجیح داد در این نشست سخن نگوید و متن سخنرانی خود را جهت نشر در اختیار ما قرار داد.

استاندار مردمی و محبوب استان سیستان و بلوچستان

با سلام و تقدیم احترام

جناب آقای مهندس علی اوسط هاشمی استاندار محترم استان دلاور خیز و سرافراز سیستان و بلوچستان ، بنده یک سیستانی ایرانی هستم ،آرزوی من سربلندی و اعتلای جای جای ایران اسلامی ست ،حال این جای جای سیستان باشد ، بلوچستان باشد ، کردستان باشد ، تهران باشد و هرکجای این آب و خاک دلیر پرور که باشد ، مراد من اعتلای کشور عزیزمان ایران است.

ولی و مقتدای ما علی ابن ابیطالب (ع) ، آن امام همامی ست که ارزش و جایگاه دنیا از منظر او از آب بینی بزی کمتر می باشد و نیز ما معتقدیم که خداوند متعال در همه حال شاهد و ناظر بر اعمال، کردار و رفتار ما بوده ، و در همین رابطه باری تعالی در آیه ۱۶ سوره مبارکه قاف می فرمایند : و به راستى که انسان را آفریده‏ایم و مى‏دانیم که نفسش چه وسوسه‏اى به او مى‏کند، و ما به او از رگ قلبش نزدیکتریم.

پس به عنوان یک مسلمان ولایت مدار ، چه نیکوست قبل از انجام  هر اقدامی از جمله نقد ، تبیین مشکلات ، متهم کردن جماعتی که همسو و هم تفکر ما نیستند به عنوان اخلالگر ، معاند و … ، رعایت اصل انصاف و عدل را بجا آوریم و به این نکته واقف باشیم که خداوند سبحان بر اعمال و نیات ما آگاه می باشد.

لذا با عنایت به خط مشی و تفکر خویش که برپایه ارزش ها و اخلاق اسلامی و ولایت مداری می باشد،  نه دایه دلسوز تر از مادر هستم ،نه طرح سوال می کنم ، و نه با سینه ی شرحه شرحه و بغضی ریایی از نمد مشکلات سیستان کلاهی برای خویش دوخته و یا خواهم دوخت .

جناب آقای استاندار به این امر واقفیم که اهم مشکلات کشور و سیستان میراث گذشته گان است و نیز اشراف کامل به اوضاع و احوال کشور داریم ، با تمام این تفاصیل در جریان اقدامات شایسته دولت تدبیر و امید به منظور خدمت رسانی هر چه بهتر و شایسته به مردمان این خطه از ایران اسلامی هم ، هستیم .

اما سیستان با عنایت به شرایطی که دارد، نیازمند نگاه و توجه بیش از پیش دولت تدبیر وامید و مسوولان می باشد.

نبایدحقایق را کتمان کرد و از جنبه عدل و انصاف تخطی کرد ، وضعیت سیستان بحرانی ست .

سیستان را می توان بسان بیماری تشبیه کرد که در اثر جراحات وارده و کوتاهی و تساهل گذشته گان ، دگر خونی در بدن ندارد و نیازمند تزریق واحدهای متعدد خون می باشد ، اما آنچه مسلم است ، برای نجات این بیمار با توجه به سرباز کردن زخم های کهنه و در صورت تزریق خون ، کمی دیر شده است ، سیستان برای احیای مجدد و درمان نیاز به شوک دارد ، و آن شوک چیزی نیست جز تحقق طرح منطقه آزاد تجاری سیستان .

و السلام علی من اتبع الهدی

علی سرحدی

DSC_4887

دکتر محمد تقی رخشانی بعنوان فعال سیاسی در سیستان در این نشست گفت: هر دو جناح سیاسی در سیستان فعالند اما با توجه به مشکلات عدیده در زمینه توسعه سیستان ضرورتی به بحث های سیاسی نمی بینند.

مدیر مسوول روزنامه زاهدان خاطرنشان کرد: مردم منطقه سیستان در انتخابات سال ۷۶ بیش از ۷۱ درصد به دولت اصلاحات رای دادند و در انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم ۶۸ درصد به رییس دولت اعتدال رای دادند.

وی بیان داشت: دوستان اصولگرا بلندگوهای بیشتری در اختیار دارند و صداهایشان بهتر شنیده می شود و این از جهت عقده گشایی نیست بلکه چنانچه این رقابت ها نباشد طراوت سیاسی وجود نخواهد داشت.

رخشانی با بیان اینکه فعالیت های سیاسی هزینه دارد؛ امنیت بعد از فعالیت های سیاسی اصلاح طلبان را خواستار شد.

این فعال سیاسی گفت: سیستان بدون کشاورزی قابل تعریف است اما بدون تالاب هامون غیرقابل تعریف است.

وی موسیقی، تعزیه، شاهنامه خوانی، صنایع دستی و مواد غذایی را ظرفیت های سیستان دانست و تصریح کرد: در سیستان ظرفیت های زیادی وجود دارد که باید بیشتر به آنها پرداخته شود.

مدیر مسوول و صاحب امتیاز روزنامه زاهدان ادامه داد: حفظ، نگهداری و شناساندن میراث فرهنگی و آثار باستانی و تاریخی منطقه سیستان به تنهایی از عهده یک اداره و سازمان خارج است بلکه بایستی مردم به کمک آن بشتابند و بخش خصوصی با برگزاری تورهای گردشگری در سیستان گام های بزرگی در این زمینه بردارد.

DSC_4894

سخنران پایانی این نشست علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان بود، وی در ابتدای سخنانش گفت : همواره باید در کنار انقلاب باشیم و بدانیم که قدرت دولت و حکومت برگرفته از مردم است.

وی اظهار داشت: پیچیدگی مشکلات در این استان کثیر و تفاوت ها در مقایسه با دیگر نقاط کشور بسیار است بطوریکه در ۹ استانی که کار کردم به این انداز درگیر حاشیه نبودم.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه از سال ۸۶ تا ۹۳ با جریاناتی که در این استان شکل گرفت و رقابت مذهب با مذهب ایجاد شد مردم شاهد ترور معلمان، کارمند ثبت احوال و انفجار از مسجد جامع زاهدان تا تاسوعای چابهار بودند، بیان کرد: هم اینک این بذر خنثی شده و آرامش به منطقه بازگشته و این آرامش باعث توسعه پایدار در استان خواهد شد.

وی یادآور شد: اگر متن را رها کرده و در حاشیه سیر کنیم عرصه برای افرادی که خود را صاحبان قدرت می بینند باز می شود.

هاشمی گفت: در سال جاری دو انتخابات پیش رو داریم و باید به مجلسی بیاندیشیم که در آن گریز از قانون و برنامه نباشد و کتمان و رانت در حوزه نظارت کاملا زدوده شود.

وی تصریح کرد: برخی شخصیت ها نقش و سرمایه های بزرگ این مملکت هستند که باید به دنبال چنین افرادی رفت و آنان را مجاب به پذیرش کاندیداتوری برای نمایندگی مردم کرد.

استاندار سیستان و بلوچستان بر توسعه سازمانهای مردم نهاد تاکید کرد و گفت: کمتر از یک ماه مجوز ایجاد سازمانهای مردم نهاد صادر شود و تلاش بر این است که با کمک دستگاههای امنیتی بروکراسی اداری سریع انجام شود.

وی با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان متعهد به تامین ۵۰ هزار تن گوشت مورد نیاز کشور شده است، اظهار داشت: تحقق این اقدام مهم برابر با ایجاد ۱۲ کارخانه سیمان است که به یاری خدا مجوز آن از معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری اخذ شده و وام بدون کارمزد تا مبلغ یک میلیارد ریال در فرمانداری و بیشتر از آن در استانداری مورد تصویب قرار خواهد گرفت.

هاشمی تاکید کرد: راهکار مبارزه با قاچاق اقدامهای نظامی و امنیتی نیست بلکه نقش پذیری و اعتماد به مردم امنیت را برقرار می کند.

وی یادآور شد: امروز نارضایتی در میان نخبگان به حداقل رسیده است.

DSC_4799

DSC_4884

DSC_4811

DSC_4908