درخواست انجمن اسلامی دانشگاه تهران برای کاندیداتوری یادگار امام / سیدحسن خمینی: اگر در جایی می بینید که ظلم اتفاق افتاده بگویید /هیچ فرد یا جریانی بدون امید به جایى نمى رسد - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

یادگار گرامی امام خمینی با تأکید بر ضرورت توجه جریانات دانشجویی به آرمان های جامعه، خودسانسوری را خلاف این کارکرد آنها دانست.

سیدحسن خمینی

به گزارش «نی زار» به نقل از انتخاب ، آیت الله سید حسن خمینی در دیدار با اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه تفاوت جریان دانشجویی با شاخه جوانان گروههای سیاسی، در «آرمان خواهی» است، اظهار داشت: یک تشکل دانشجویی هرچه از آرمانخواهی دور شود به رکود رسیده است.

وی افزود: فعالیت سیاسی عرصه رقابت، عقب نشینی ها یا پیشروی های تاکتیکی و گرفتن یا ستاندن امتیاز است؛ اما در جریان دانشجویی به این دلیل که برای دانشجو هدف شخصى وجود ندارد و او صرفا می خواهد سخنی را فریاد بزند و بلندگوی یک آرمان فروگذاشته جامعه خود باشد کسی انتظار ندارد که او مانند فعالان سیاسی، پروژه ای را به دست گرفته و به پایان برساند.

به نوشته جماران، یادگار امام با بیان اینکه جریان دانشجویی باید آرمان ها را فریاد کنند تا فعالان سیاسی آن را فراموش نکنند، یادآور شد: بسیاری اوقات گروهها و فعالان سیاسی پس از ورود به عرصه فعالیت هدف و آرمان اصلی را فراموش می کنند و برای آنها نفس گفت و گوها، دعواها و نشست ها موضوعیت پیدا می کند، اما جنبش های دانشجویی، NGO ها و جریانات اجتماعی زنگ خطرهایی هستند که باید آرمان های اولیه جامعه را همیشه فریاد کنند و در این مسیر خودسانسوری نکنند زیرا خلاف کارکرد آنهاست.

وی در خصوص سیاسی بودن یا نبودن تشکل های دانشجویی گفت: اگر تشخیص می دهید اولویت امروز جامعه کار سیاسی است اما نمی توانید سخن خود را بگویید فعالیت نکنید، زیرا قرار نیست همه وارد چنین فعالیت هایی شوند، بلکه کسانی باید بیایند که توان پرداخت هزینه های پیگیری این مطالبات را دارند.

وی با تأکید بر داشتن امید در فعالیت های اجتماعی  و سیاسى گفت: اگر امید نباشد حرکتی پیش نمی آید؛ البته ممکن است یک امید به نتیجه نرسد اما مسلّم است که هیچ فرد یا جریانی بدون امید-ولو واهی- به جایى نمى رسد.

سید حسن خمینی، «جهت» صحیح و «شیب» مناسب را شرط رضایت نسبی از وضع کشور دانست و گفت: در مجموع دولت آقای روحانی در مسیر درست حرکت می کند و در خصوص شیب حرکت آن هم باید شرایط زمانی را نظر گرفت و بر اساس شرایط هر لحظه قضاوت کرد.

وی به اعضای این تشکل دانشجویی تأکید کرد: در خصوص مطالبات دانشجویی سکوت نکنید و اگر در جایی می بینید که ظلم اتفاق افتاده است بگویید، زیرا سم مهلک برای جریانات دانشجویی این است که نسبت به اتفاقی که ظلم می دانند مصلحت اندیشی شخصی کنند؛ اگر احساس می کنید نسبت به کسی ظلم شده است، آن را بگویید و قطعا کسانی هستند که در این مسیر به شما کمک می کنند.

یادگار امام با بیان اینکه تمام تشکیلات حکومتی برای است که مردم بهتر و در شرافت و پاکى زندگی کنند، تأکید کرد: جامعه باید به رفاه، آرامش، امنیت، استقلال و آزادی در حد کافی برسد، اما اولویت ها را باید تشخیص داد و نباید اینگونه باشد که کسی بگوید می خواهم برای جامعه آزادی بیاورم اما امنیت از دست برود یا بگوید می خواهم امنیت بیاورم و استقلال از بین برود.

وی در پایان با اشاره به سابقه طولانی انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، بر ضرورت توجه به تجربیات ادوار قبلی این انجمن تأکید کرد.

در ابتدای این دیدار آقای هادی کیانی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران وعلوم پزشکی تهران و اعضای شورای مرکزی این تشکل دانشجویی دغدغه های خود را با یادگار امام در میان گذاشتند که اهم محورهای آن در پی می آید:

-نهادینه شدن برخی برخوردها و محدودیت ها در فضای دانشگاهی

-ضرورت تعریف خط امام و ایجاد وحدت گفتمانی

-عدم وجود معلمان جدید برای نسل های پس از انقلاب

-ضرورت تعریف پروژه معرفتی، فکری برای تعریف فرایند انقلاب، پایه گذاری نظام و تدوین قانون اساسی در جهت بازسازی گفتمان امام

-جای خالی مدافعان اسلام مدنظر امام در مقابل اسلامی ارتجاعی

-دعوت از آیت الله سید حسن خمینى براى کاندیداتورى در انتخابات مجلس خبرگان رهبری

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.